woensdag 20 april 2011

AAMP 26

Als er iets is waar er bij Picanol een wildgroei van is, dan zijn het wel de afkortingen. Afdelingen, opties, functies en personen, praktisch alles wordt aangeduid met een afkorting. Op dit moment ben ik bezig met de verschillende functies op onze machines en bijgevolg zit ik tot over mijn oren in de PSO, PKE, PRA, ELCA, ARVD, ELU, ETU, TUCO … De lijst is eindeloos. (gokken naar de betekenis ervan mag bij de reacties). Verder zijn er BU’s, rijden er AGV’s rond en bestaat de machine uit BG’s waarvoor sommige stukken geproduceerd zijn in BUMAC. Gelukkig bestaat er een “acroniemen/afkortingen” woordenboek (wel voluit geschreven). Een zeer handig instrument dat jammer genoeg niet volledig up to date is.
Personen worden aangeduid met de eerste letter van hun voornaam, de eerste letter van hun familienaam en de eerste 2 medeklinkers van de familienaam. Bij mij wordt dat dan AAMP. Zeer handig bij het versturen van mails, het maakt dat je niet steeds de volledige naam moet typen. Ondertussen heb ik hier ook mijn verjaardag gevierd. De traditie bij R&D bepaald dat diegene die iets te vieren heeft een traktatie bij de koffieautomaat plaatst. Die traktatie wordt dan vergezeld met een briefje met wat uitleg. In het geval van een verjaardag wordt dat je persoonlijke afkorting vergezeld met je leeftijd. In mijn geval AAMP 26. Een afkorting waarvoor niemand een woordenboek nodig heeft.

vrijdag 8 april 2011

R&D

Ondertussen ben ik al 6 maanden aan het werk bij Picanol. Waar ik de voorbije maanden Sales&Services als mijn uitvalsbasis had, ben ik nu bij R&D geplaatst. In het bedrijf ook wel “het studiebureau” of “de ingenieurs” genoemd.

Mijn taak hier bestaat eruit om bestaande aspecten van de machine te verbeteren. Op dit moment ben ik bezig met het visualiseren van een aantal processen. Dit betekent dat ik nu grafieken van alle mogelijke vormen en formaten in elkaar aan het steken ben.
Ik moet zeggen dat het aangenaam werken is op mijn nieuwe bureau. Op dag 4 werd ik al uitgenodigd voor een vast ritueel. De laatste vrijdag van de maand gaan zij die willen een dagschotel gaan eten in een restaurantje op een boogscheut van het bedrijf. Een ideale manier op de groepsgeest te bevorderen en de honger te stillen. Vol-au-vent met frietjes, iets wat perfect paste in mijn plan om terug wat meer Belgisch te eten.
De voorbije dagen heb ik er ook nog een extra opleiding naar human-centered-design op zitten. Mijn huidige werk in proces visualisering is de eerste stap van een lange reeks die naar een beter product moet leiden.