vrijdag 27 mei 2011

Op klantenbezoek

Binnen een aantal weken is het de bedoeling dat ik klantenonderzoek uitvoer in enkele Aziatische landen. Al enkele weken zijn we met de voorbereidingen bezig en nu zijn we aan trialruns toe. Zo ben ik de voorbije dagen op bezoek geweest bij een klant in de buurt om te zien of de vooropgestelde doelen haalbaar zijn. Volgende week staat nog een bezoek bij een andere klant op de agenda zodoende in verschillende weverijen de gekozen methode van onderzoek te testen. De voorlopige resultaten zijn bemoedigend, de aanloop naar een nieuw buitenlands avontuur is ingezet. Op de foto zie je een aantal weefmachines met Jacquard-aandrijving, zoals die bij de klant opgesteld staan.

Hoewel ik uitkijk naar mijn vertrek, ben ik nog altijd graag aan het werk in de thuisbasis. Vorige week werd ik uitgenodigd om mee te gaan lunchen met een groepje jongelingen uit de R&D collectie. Laat het mij de min-dertigers van de afdeling noemen. Echt talrijk zijn we niet, maar dat is dan weer ideaal om sfeer te scheppen aan tafel. Wat mij betreft is het voor herhaling vatbaar. Vandaag is het terug de “einde van de maand”-frietjeslunch voor alle collega’s van de R&D afdeling waar ik ook met veel plezier zal aanwezig zijn. Deze traditie wordt doorgezet, zelfs al wordt het ons dit keer moeilijk gemaakt door “De Ronde van België”. De rechtstreekse weg naar het restaurant is afgezet, dus het is zoeken naar een geschikt alternatief zonder verkeershinder.

woensdag 4 mei 2011

Picanol vs PsiControl


Moest Picanol nog steeds Picañol zijn, dan hadden we dit wellicht “El Clásico” genoemd. Niet dat we ons op hetzelfde niveau wanen, maar de jaarlijkse voetbalmatch tussen deze 2 groten van de Picanol Group kan toch op aardig wat belangstelling rekenen. Op vrijdag 29 april werd de aftrap van de 7de editie gegeven. Dit jaar kregen we de eer om te spelen op het veld van 4de klasser KVK Ieper. De staat van het veld werd unaniem als excellent omschreven en was dus niet van invloed op de eindstand. Wat dan wel de reden was voor de 6-2 pandoering die Psicontrol te verwerken kreeg, is iets wat aan de mensen van Psicontrol zelf zal moeten gevraagd worden. Aan mijn persoonlijke inbreng zal het wellicht niet gelegen hebben, ik beperkte mij tot enkele bescheiden verdedigende acties. De eerste helft ging alles nochtans gelijk op. Slechts in de laatste 5 minuten wist één van mijn teamgenoten de score te openen. 1-0 bij de rust. Niets wees erop dat na de rust een doelpuntenfestival zou gehouden worden. Het aantal wissels was onbeperkt en daar maakte onze coach dankbaar gebruik van. Met een hoop tactische wissels wist hij het spel in ons voordeel om te buigen. In de 2de helft werd maar liefst 6 keer gescoord door de Picanolploeg. Jammer genoeg verdween 1 bal in het verkeerde doel. Psicontrol scoorde tussendoor 1 keer wat de bekende 6-2 eindcijfers opleverde. Van de rivaliteit op het veld was na de match bijna niets meer te merken. In de 3de helft werd er verbroederd en werd de winst gevierd en het verlies doorgespoeld.

Voor zover de activiteiten naast de werkvloer. Op de werkvloer werd vorige week door collega Jef het decor aangepast. Hij vierde zijn 48ste verjaardag door evenveel bloemen over de volledige R&D-afdeling te verspreiden. Na een lang weekend kon op die manier de nieuwe werkweek fleurig ingezet worden