woensdag 12 oktober 2011

ITMA

Ondertussen heb ik de kaap van 1 jaar in dienst van Picanol gerond.
Al van in het begin werd gesproken over ITMA. Een grote internationale beurs voor textielmachines die wat mij betrof nog ver van mijn bed was. Geleidelijk aan kwam het belang van ITMA naar boven. Er waren pre-ITMA meetings, ITMA-sales meetings, er werden prototypes van de nieuwe luchtmachine gemaakt, nieuwe opties ontwikkeld,…
Om ook de buitenwereld van de nieuwigheden en de intenties van Picanol op de hoogte te stellen, werd een grote marketingcampagne op poten gezet. Kortom, wie ook maar iets met Picanol te maken heeft en geen weet heeft van ITMA, die moet de laatste maanden in isolement geleefd hebben.
ITMA begon op 22 september, uitgerekend op de 75ste verjaardag van Picanol. Gezien ik pas de 24ste september terug in BelgiĆ« was, mocht ik de laatste 2 dagen ITMA bezoeken. Zo kwam het dat ik 4 dagen na mijn terugvlucht vanuit China terug op het vliegtuig zat. Dit keer richting Barcelona. Daar moest ik, net als een aantal collega’s, de nieuwigheden/evoluties van de concurrenten zo grondig mogelijk bestuderen. Een week later was er immers een post-ITMA meeting waarop alle verzamelde informatie samengelegd en besproken werd.
Jammergenoeg was er niet echt tijd om Barcelona te bezoeken. Een wandeling door de stad van de vele voetballegendes had misschien wat inspiratie kunnen brengen voor de match van Picanol tegen McBride die vorige vrijdag gespeeld werd. Helaas hebben we ondanks kranig verweer deze wedstrijd met 3-4 verloren.