woensdag 8 februari 2012

Mijn beste wensen

Na een lange periode van afwezigheid op deze blog wil ik jullie toch mijn beste wensen voor het nieuwe jaar meegeven.
Mijn afwezigheid is het gevolg van een lange periode in India.

De westerse kerstdrukte is grotendeels aan mij voorbij gegaan, maar ook in India vind je her en der een kleine referentie naar Kerstmis. Zo zijn er de straatventers die kerstmutsen en –maskers proberen te verkopen en ook iets wat een “cake mixing event” noemt.
Dit laatste blijkt een “Indische” traditie te zijn die slechts een heel beperkte groep Indiërs kent. Het is iets dat enkel in hotels georganiseerd wordt voor buitenlanders.
Het concept is simpel. Je verzamelt alle buitenlanders in het hotel, je geeft ze een koksmuts, een short en handschoenen en laat ze ingrediënten mixen die later in een cakebeslag zullen gebruikt worden.
Tot zover niets bizar, ware het niet dat de ingrediënten nogal divers zijn. Men begint met een mengeling van gedroogd fruit en noten. Daar wordt dan vloeistof aan toegevoegd. Het bizarre zit hem in de vloeistof. Hiervoor wordt een mengeling van verschillende soorten frisdrank, fruitsap en zelfs alcoholvrije fruitchampagne gebruikt. De volledige mengeling van fruit, noten, cola, fanta, appelsap, sinaasappelsap, 7up, … mag dan een eindje staan trekken en wordt later in een beslag gemengd om er een cake van te maken.
Hoe het resultaat smaakt kan ik u niet vertellen, de cake zelf werd pas met kerstmis geserveerd en tegen die tijd was ik al thuis.

Bij deze wens ik jullie allen het beste toe voor het nieuwe jaar. U hoort nog van mij eind februari of begin maart.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten